• Chasiotis-factory-0001-ret
 • Chasiotis-factory-0003-ret
 • Chasiotis-factory-0005
 • Chasiotis-factory-0045
 • Chasiotis-factory-0050
 • Chasiotis-factory-0051-2015
 • Chasiotis-factory-0053-2015
 • Chasiotis-factory-0060
 • Chasiotis-factory-0068
 • Chasiotis-factory-0079
 • Chasiotis-factory-0080
 • Chasiotis-factory-0082-2015
 • Chasiotis-factory-0126
 • Chasiotis-factory-0131
 • Chasiotis-factory-0151
 • Chasiotis-factory-0158

Λογότυπο ΣΑΧ Η εταιρία Πίτες Χασιώτη είναι από τις παλαιότερες εταιρίες στο χώρο της παραδοσιακής πίτας. Σήμερα με επενδύσεις σε νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό και με την μακροχρόνια γνώση στην παρασκευή και τυποποίηση της χειροποίητης παραδοσιακής πίτας, μπορούμε να σας προσφέρουμε μοναδικά σε γεύση προϊόντα ώστε να έχετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 


Τα στοιχεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τους ανταγωνιστές μας:

 • Μοναδική Γεύση
 • Συνεχής Ποιοτικός Έλεγχος
 • Σταθερή Ποιότητα
 • Μεγάλο Δίκτυο Διανομών

Λογότυπο ΣΑΧΗ εταιρία Πίτες Χασιώτη διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό που της παρέχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στους παραγωγικούς της στόχους και στις απαιτήσεις της πελατείας της.

Στο πελατολόγιο της επιχείρησης συγκαταλέγονται μεγάλα γνωστά ψητοπωλεία και εστιατόρια του ευρύτερου λεκανοπεδίου της Αττικής και των Μεσογείων. Το δίκτυο μας εξαπλώνεται και στην επαρχία, όπως Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Από το 2004 η επιχείρηση εξάγει τα προϊόντα της με επιτυχία σε πολλές χώρες.

Η επιχείρηση απασχολεί κατά μέσο όρο πενήντα (50) άτομα στα οποία παρέχεται συνεχής εκπαίδευση.

Η επιλογή των πρώτων και βοηθητικών υλών γίνεται με αυστηρά κριτήρια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αθανάσιος Χασιώτης: Πρόεδρος Δ.Σ.
Κωνσταντίνα Χασιώτη: Διευθύνουσα Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Λογότυπο ΣΑΧΤο 1982 δημιουργείται από τον Σταύρο Αθ. Χασιώτη και την Κυριακή Παπαδοπούλου Χασιώτη, ένα μικρό εργαστήριο παραγωγής πίτας, διαδεχόμενο τον παραδοσιακό οικογενειακό φούρνο (από το 1960).

Στη Ν. Ζερβού 84 στην Καλλιθέα, με μία γραμμή παραγωγής και δυνατότητα 6.000 πίτες ανά ώρα, η ΣΑΧ ξεκινάει την παραγωγή πίτας. Η εξέλιξη των εργασιών της επιχείρησης ακολουθεί σταθερή ανοδική πορεία. Η ζήτηση των προϊόντων της αυξάνεται κάθε χρόνο, καθώς και το πελατολόγιό της.

Το 2002 μεταφέρεται σε μεγαλύτερο κτίριο στην οδό Θέμιδος 3 στο Μοσχάτο, ώστε να μπορεί να καλύψει τη συνεχής αυξανόμενη ζήτηση.

Αυτοματοποιείται ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής με δυνατότητα 12.000 πίτες ανά ώρα. Διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό που της παρέχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στους παραγωγικούς της στόχους και στις απαιτήσεις της πελατείας της.

Στο πελατολόγιο της επιχείρησης συγκαταλέγονται μεγάλα και γνωστά ψητοπωλεία του ευρύτερου λεκανοπεδίου της Αττικής και των Μεσογείων. Το δίκτυο διανομής εξαπλώνεται και στην επαρχία, όπως Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Το 2004 η επιχείρηση τόλμησε να εξάγει το προϊόν της στην Αγγλία με επιτυχία.

Η επιχείρηση απασχολεί κατά μέσο όρο πενήντα (50) άτομα. Η επιλογή των πρώτων και βοηθητικών υλών γίνεται με αυστηρά κριτήρια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2011 η εταιρία μεταφέρεται σε νέες ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην οδό Μπιχάκη 36, στον Άγ. Ιωάννη Ρέντη, ανταποκρινόμενη για μια ακόμη φορά στις μεγαλύτερες ανάγκες της αγοράς.

Ο εξοπλισμός ανανεώνεται δραστικά και η δυνατότητα παραγωγής φθάνει στις 25.000 πίτες ανά ώρα.

Στις χώρες που εξάγονται τα προϊόντα μας, περιλαμβάνονται η Ιταλία, Ρουμανία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Ελβετία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Σερβία, Αυστραλία και Καναδάς.

Συνέντευξη της Κωνσταντίνας Χασιώτη στο FOOD (Greek pita) στο τεύχος 14 - Μάρτιος 2007

Πως γεννήθηκε η Ελληνική πίτα

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος γεννιέται το 1931 στην Άψαλλο Εδέσσης, και το 1944 έρχεται στην Αθήνα μαζί με το αδερφό του Κυριάκο, για να δουλέψουν στο θείο τους τον Λαμπράκη στην Νίκαια, ο οποίος διατηρούσε φούρνο για ψωμί.

Κατά τη διάρκεια της κατοχής, οι Ιταλοί μαθαίνουν στους έλληνες φουρνάρηδες πως να ετοιμάζουν για αυτούς την αγαπημένη τους παραδοσιακή γαλέτα. Η ελληνική πίτα όπως την ξέρουμε σήμερα, ουσιαστικά είναι μια μίξη μεταξύ αυτής της Ιταλικής γαλέτας και ενός είδους ψωμιού που έφτιαχναν στην Μικρά Ασία και έμοιαζε με πίτα. Ο φούρνος του Λαμπράκη, μαζί με τον φούρνο του Χατζή, ήταν οι πρώτοι, που παρήγαγαν την Ελληνική πίτα με τη μορφή που διατηρείται μέχρι τις μέρες μας.

Ο Αντώνης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δίπλα στον θειο τους, μαθαίνουν τη δουλειά και αποφασίζουν το 1952 να κάνουν τη δική τους μικρή επιχείρηση παραγωγής πίτας στο Παγκράτι. Υπενοικιάζουν ένα φούρνο στον οποίο πηγαίνουν από νωρίς τη νύχτα για να ζυμώσουν, να πλάσουν , να ανοίξουν το ζυμάρι και να ψήσουν τις πίτες στον ξυλόφουρνο. Κατόπιν, συσκευάζουν τις πίτες σε χάρτινες κούτες και κασόνια και τις διανέμουν με καρότσα, με τρίκυκλο, ακόμα και με τα πόδια. Για τις πιο μακρινές διαδρομές αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο ή το τραμ, καθώς το αυτοκίνητο είναι είδος πολυτελείας, πόσο μάλλον τα φορτηγά οχήματα για το εμπόριο. Η παραγωγή φτάνει τις 200-300 πίτες την ώρα και η τιμή πώλησης είναι 4-5 δεκάρες. Ωστόσο ο φούρνος λειτουργεί κανονικά και αυτό σημαίνει πως η δουλεία των δυο αδελφών, πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 3 το πρωί γιατί εκείνη την ώρα ο φούρναρης ξεκινάει τη διαδικασία για την παραγωγή του άρτου.

Τα επόμενα χρόνια, οι Παπαδόπουλοι μεταφέρονται σε ένα φούρνο στα παλαιά σφαγεία (Πειραιώς και Χαμοστέρνας) και στη συνεχεία σε άλλο μαγαζί στην οδό Ανδρομάχης στην Καλλιθέα. Το μεγάλο άλμα γίνεται το 1961, όταν και ξεκινούν στην Ν. Ζερβού, σε ένα υπερσύγχρονο για την εποχή εργοστάσιο, να παράγουν πίτες και μπισκότα με την ονομασία ΚΑΠ (Κυριάκος-Αντώνης Παπαδόπουλος). Ο Αντώνης Παπαδόπουλος παρακολουθεί όλες τις εκθέσεις που γίνονται στο εξωτερικό και αφορούν σε μηχανήματα αρτοποιίας, πρώτες ύλες, ζύμη, κ.τλ. Ταξιδεύει σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία και Ισραήλ, από όπου ξεσηκώνει μια πατέντα που αφορά στο "πάτημα" της πίτας - το οποίο μέχρι τότε γίνεται στο χέρι, με τα δάχτυλα - και την προσαρμόζει στην ελληνική εκδοχή. Η πίτες πλέον, δεν ψήνονται στο ξυλόφουρνο, αλλά σε μεγάλο ηλεκτρικό φούρνο πάνω σε κυλιόμενη ταινία. Το εργατικό δυναμικό της επιχείρησης αγγίζει τα 90 άτομα και η ημερήσια παραγωγή φτάνει τις 50.000-60.000 πίτες. Το ΚΑΠ είναι το μοναδικό σύγχρονο εργοστάσιο πίτας της εποχής. Όμως οι συνθήκες παραγωγής και διανομής αλλάζουν ριζικά. Οι Παπαδόπουλοι πραγματοποιούν μεγάλα ανοίγματα στην αγορά και δανείζονται από τις τράπεζες. Ενώ η παραγωγή πηγαίνει πολύ καλά, τα κέρδη ρίχνονται σε αγορά εξοπλισμού και μηχανημάτων για μπισκότα και γαριδάκια. Τελικά, το 1973, οι μεγάλες πιστώσεις προς τους πελάτες, οδηγούν την επιχείρηση σε χρεοκοπία και στην κατάσχεση του κτιρίου. Το πλήγμα είναι μεγάλο για όλη την οικογένεια, που βλέπει τους κόπους μιας ζωής, την ιστορία του ονόματος και τη μεγάλη περιουσία να χάνονται στην κυριολεξία μέσα σε ένα βράδυ.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, αχώριστος μέχρι το τέλος με τον αδελφό του Κυριάκο, κάνουν κάποιες προσπάθειες για να ορθοποδήσουν, οι οποίες ωστόσο δεν αποδίδουν ιδιαίτερα. Το 1983 η παλιά φουρνιά αποσύρεται απογοητευμένη και η σκυτάλη περνάει στα παιδία και στους γαμπρούς της οικογένειας, οι οποίοι επιφορτίζονται με το δύσκολο έργο της επαναφοράς των χαμένων ονείρων. Ο Σταυρός Χασιώτης (ο άνδρας της κόρης του Αντώνη Παπαδόπουλου) είναι τελικά αυτός που το καταφέρνει. Ξεκινώντας σιγά σιγά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο πρώην υπάλληλος του εργοστάσιου ΚΑΠ, χτίζει την δική του επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας πίτας (την εταιρία Πίτες Χασιώτη), η οποία σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις μεγαλύτερες εγχώριες εταιρίες του κλάδου με ημερήσια παραγωγή 120.000 πιτών και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες όπως η Αγγλία και η Ιταλία, Δανία, και Ελβετία.

Σελίδα 1 από 2

Δώστε μας τώρα την παραγγελία σας!

 • Πίτα παραδοσιακή, κλασική, συσκευασία 10 τμχ.
 • Πιτάκι Μίνι BBQ, κλασική, συσκευασία 10 τμχ.
 • Πίτα παραδοσιακή, ολικής άλεσης, συσκευασία 10 τμχ.
 • Πιτάκι Μίνι BBQ, ολικής άλεσης, συσκευασία 10 τμχ.
 • Πίτα παραδοσιακή, καλαμποκιού, συσκευασία 10 τμχ.
 • Πιτάκι Μίνι BBQ, καλαμποκιού, συσκευασία 10 τμχ.
 • Πίτα παραδοσιακή, κλασική, συσκευασία 30 τμχ.
 • Πίτα παραδοσιακή, χωριάτικη, συσκευασία 30 τμχ.

Food Expo Greece 2016

Πρόσφατα Νέα

Νέα πιστοποίηση ISO 22000

Απρίλιος 2012. Η εταιρία μας απέκτησε την πιστοποίηση κατά το πρότυπο ISO 22000.

Επιλογή Γλώσσας